stekende, dolkachtige pijn; kloppend; scheurend (wanneer dan, welke oorzaken; en waar vooral trekkende pijn, waar evt; snijdend; splinterpijn (lippen stekend, fijntjes?; heftig stekende pijn (waar dan in het bijzonder en wanneer pijn, alsof er een wond komt: waar vooral; trekkende pijn (wanneer in het bijzonder. hoofd: klachten in het hele hoofd Wat valt hier. Het moet echt iets bijzonders zijn. Vluchtige en zeer zelden optredende verschijnselen hebben geen betekenis. Wat kwam vroeger duidelijk voor (hoofdpijn zie verder). 10 Abcessen gevoel van mierengekriebel bloedtekort in de hersenen atherom (vetbult) alsof dronken gevoel van bewegen in het hoofd, wanneer echte bewegingen van het hoofd, (krampachtige bewegingen, het hoofd rolt, heen en weer werpen van het hoofd enz.) bloedstuwing, wanneer en waardoor veroorzaakt, wat merk. Hersenbloeding hersenontsteking (ook het hersenvlies meningitis; periostis beenvlies; tuberculeuze hersenontsteking) hersenschudding, de gevolgen daarvan, welke hersenverweking hersenverlamming, beginnend opgezette lymfeknopen op het hoofd, waar gezwellen op het hoofd, waar gescheiden, als het ware van het hoofd gescheiden hoofd wordt naar achter getrokken, opzij, waarheen hoofd.

beginnende weeen schok; door vochtig weer, buiten. Door geluid; na een onderdrukte uitslag; hitte, ook hitte van de kachel beter of slechter; koude kompressen slechter of beter; pijn door kou, door koude lucht? Door kauwen; pijn met verlamming; hoe gaat het liggen; pijn door het openen van de mond; pijn bij perioden, komt en gaat plotseling; reumatische gezichtspijn; zon, komt en gaat met de zon; met gevoel van doofheid; veel plassen helpt; wordt geleidelijk erger en houdt geleidelijk. Pijn in het gezicht; plaatsen: loopt het door tot in de hals, neus, tot aan de oren, tot de slapen? Pijn onder de ogen bij het jukbeen bij de kaak (verlengde van de kaak; kaakgewricht; alleen bovenkaak; alleen onderkaak) bottenpijn de lippen zijkanten: links of rechts pijn aan de submaxillaire klier onderkaakklier speciaal de wangen?/ gewaarwordingen van de pijn: borend (waar precies) brandend (wanneer;.

Kleur van het gezicht Bleek (wanneer, bij welke gelegenheid; snel rood worden? Zeer bleke lippen ) blauwachtig, wanneer of bij welke klachten en waar dan in het bijzonder bleekzuchtig blauwrood -cyanotisch bruin (ook levervlekken ) zandkleur gelig (wanneer en waar in het bijzonder gelig op algarve de neus gelig-bleek grauw eruitziend groenig ziekelijke gelaatskleur gemarmerd rood (wanneer, bij. Zijn alleen de lippen opvallend rood? gezicht ziet er rommelig uit zomersproeten in gezicht gezichtskleur is wasachtig de kleur van het gezicht wisselt snel zweren in het gezicht : waar dan precies? Gezichtshaar, ook baardhaar (wat valt op) gezichtshuid overduidelijk te vet, glanzend, huid veel te droog, wratten (meerdere) en waar huiduitslag in het gezicht ; waar precies, in het algemeen: wat voor huiduitslag en hoe voelt het aan?; schilferend ; acne ; blaasjes ; eczeem ;. Waar speciaal zit deze uitslag en hoe omschrijft u die? Wanneer verhit gezicht ; bij wat voor aanleidingen in het bijzonder?; brandende hitte; hitte alleen aan een kant; hitte bij hartkloppingen; golven van hitte in het gezicht (bvb ook in wisselend klimaat) alleen warme lippen? gezicht koud links, rechts; wat is de oorzaak; wat valt op; waar precies zit de kou kaakgebied : krampen, geblokkeerd ; kaak snel ontwricht ; tandenknarsen ; veel tijdens de slaap? botten ( cariës, etter, afstervingen) gezichtsverlamming (links, rechts, een kant; waardoor; wat valt op; onderkaak?) lippen : aften ; lippen opengesprongen ; bloeden; barstjes ; vervellen koorts enz; alleen op het voorhoofd?) gezichtszwelling (links, wanneer en waardoor veroorzaakt; pafferig gezwollen ; aan een kant; oedeemachtig. tumoren in het gezicht, welke aderverwijdingen gezicht ; eventueel webvormig? trillen in het gezicht ( kaak, lippen ) trekken van het gezicht, wanneer en waar dikwijls aan de lippen plukken / Wat valt er verder nog op in het gebied van het gezicht?; hoe was het vroeger?

beginnende weeen

Lijst met klachten - homeopathische


Gezicht, vorm van het gezicht normaal? Hoog of laag voorhoofd; gezicht rond, breed, grof, teer, fijn. Uiterlijk, een zeer afgetobd voorkomen; vermagerd, er oud uitziend, bangig; gezicht ingevallen, veel rimpels, pezig, verlopen; ziekelijk, lang, lang gerekt, uitgeput, frans lijdend, diepe neuslijn; ziekelijke open mond; opvallend slaperig voorkomen; verward, verwrongen (wanneer wilde, woeste uitdrukking? Blik, is de blik veranderd, hoe zien de ogen eruit: opvallend ingevallen; ogen gesloten, erg glanzend, glazig, half open; ogen zichtbaar uitpuilend; oogspleet (te smal, te breed ogen mat, niet glanzend; strakke starre blik (wanneer rusteloze blik, draait met de ogen of weggedraaide ogen. Vorm van de neus, dikke neus, plompe knolvormige neuspunt ; zadelvormige neus, smalle neus, spitse neus, grote of kleine neus of is er niets wat opvalt? Rest van het gezicht. Trillen van lippen bloedtoevoer naar gezicht klieren van gezicht groot, hard gevoelig gezicht (bvb de klieren, botten) gewaarwordingen (kriebelingen, jeuken, kloppen etc.). ontstekingen (lippen, botten, klieren, welke in het bijzonder bvb speekselklieren ; waren er "uitzaaiingen" naar de testikels?).

Lijst met klachten - homeopathische middelen


Indalingsweeën, de indalingsweeën zijn eigenlijk een signaal dat de baby bezig is met de indaling in je bekken. Je kunt er al last van krijgen vanaf de 30e week van je zwangerschap, maar meestal krijg je pas indalingsweeën rond de 34e of 35e week. Dit gaat helaas soms gepaard met harde buiten en trekpijnen in de onderbuik. Deze pijn kan op de bevallingspijn lijken, maar doordat de indalingsweeën niet sterker worden en vanzelf weer ophouden, weet je dat dit niet het geval. Ontsluitingsweeën, wanneer je last van weeën hebt en ze om de 4 tot 5 minuten terug komen heb je ontsluitingsweeën. Dan is het tijd om de verloskundige te bellen. Zij kan beoordelen hoeveel centimeter ontsluiting je hebt en verdere afspraken met je maken.

beginnende weeen

Meestal krijg je deze weeën 's nachts, omdat je baarmoeder dan het meest actief. De oefenweeën herken je doordat ze, in tegenstelling tot echte weeën, niet in kracht en duur toenemen. Bij oefenweeën trekt de baarmoeder nog niet in haar geheel samen en duren de samentrekkingen nog niet zo lang als bij de echte weeën. Meestal worden deze weeën vanzelf weer minder en verdwijnen dan. Buik- rug- en beenweeën, buikweeën komen het meest voor.

Hierbij voel je kramp in je buik. Je kunt de buikweeën een beetje verminderen door zo goed mogelijk te ontspannen, een warmwaterkruik op je buik te leggen of ademhalingsoefeningen te doen. Bij rugweeën straalt de pijn het meest uit naar je rug. Ook hier helpt warmte, een goede houding en tegendruk geven door bijvoorbeeld je partner. Met beenweeën voel je de pijn vooral in je bovenbenen. Dit is een nare wallen vorm van weeën omdat je moeilijk de pijn op kan vangen. Het helpt om bij deze pijn je bovenbenen stevig te (laten) masseren.

De bevalling bij de teef - dierenarts Van Kessel

Een sterke wee kan dan anderhalve minuut duren. Tijdens een wee gaat de baarmoedermond geleidelijk open en ontstaat er ontsluiting. Soorten weeën, niet alle weeën wijzen op een naderende bevalling. Er zijn veel verschillende soorten weeën en daarom is het handig om het verschil te weten. Valse weeën, deze weeën kunnen triangles al in de zesde week van de zwangerschap beginnen, maar meestal voel je ze nog niet. In de laatste maanden van je zwangerschap kan je ze wel voelen. Je kan dan plotseling een harde buik krijgen. Niet alle vrouwen voelen valse weeën (ook wel bekend als Braxton Hicks-weeën). In de laatste weken van de zwangerschap is het normaal dat je last krijgt van oefenweeën.

beginnende weeen

Bekkenpijn; wat kun je zelf doen - zwanger worden, zwanger?

Rustig aan doen dus! Van voorweeën naar weeën, op een gegeven moment gaat de voorweeën over in de echte weeën. Deze weeën zijn veel pijnlijker. Dit komt omdat de baarmoedermond opentrekt en de banden waarmee de baarmoeder aan het bekken is opgehangen wat uitrekt. Dit kan vooral in de liezen, schadelijke boven het schaambeen en in de onderrug pijn n voorweeën naar weeën. Echte weeën, de bevalling begint pas als je regelmatig weeën hebt. . Met regelmatig bedoelen we dat ze om de 4 à 5 minuten komen, gedurende minstens 1 uur. Tijdens de bevalling worden de weeën steeds krachtiger en langer van duur.

Vooral in de laatste weken van de zwangerschap kan het aantal harde buiken toenemen. Deze harde buiken zijn samentrekkingen van de baarmoeder en worden ook wel de voorweeën genoemd. Deze voorweeën kunnen al vanaf de 24e week van je zwangerschap voorkomen. Tijdens een voorwee wordt de baarmoedermond week gemaakt, als natuurlijke clinicas voorbereiding op de bevalling. Voorweeën kunnen vaak pijnlijk zijn maar duren gelukkig niet zo lang. Een voorwee duurt meestal 30 tot 40 seconden en kunnen soms een aantal uren lang om de drie minuten terugkomen. Je kunt last krijgen van voorweeën wanneer de baby flink beweegt of zich omdraait in je buik, wanneer je een volle blaas hebt die in de weg zit of bij plotseling bukken, tillen of opstaan.

Bipolaire stemmingsstoornis of manisch-depressief-syndroom

De uitgerekende datum komt steeds dichterbij en jij bent al zo goed als helemaal voorbereid op de bevalling. Zo goed als ja, want je kunt natuurlijk nooit van tevoren precies weten hoe de bevalling gaat, of het erg pijn doet en hoe het nu precies met de weeën zit. In dit artikel alle informatie over weeën. Vooral de weeën kunnen heel ingewikkeld zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten weeën en wanneer kyfose weet je nou of je écht een wee voelt of dat het toch weer niet zo is? En welke soorten weeën zijn er eigenlijk? Wij vertellen je alles over weeën! Voorweeën of echte weeën?

Beginnende weeen
Rated 4/5 based on 529 reviews